Bank zmieniającego się świata

Informacje dla mediów

Kategorie

Ruszają spotkania w ramach 6. edycji Agro Akademii Banku BNP Paribas

Tegoroczna Agro Akademia Banku BNP Paribas tym razem upłynie pod hasłem przewodnim Cena Jutra. Pierwsze spotkanie odbędzie się już 22 lutego w formule online. Prezentację „Rynek Agro – gdzie jesteśmy, pytania o przyszłość” przedstawi Grzegorz Kozieja, dyrektor Biura Analiz Sektora Rolno-Spożywczego w Departamencie Międzynarodowy Hub Food & Agri Grupy BNP Paribas. ...

czytaj więcej

Bank BNP Paribas: koszty surowcowe produkcji pizzy wzrosły o około 32% w latach 2010-2021

Pizza od lat jest jednym z najpopularniejszych dań w Polsce. Wraz ze Szwedami i Włochami jesteśmy jej czołowymi konsumentami w Europie. 9 lutego, z okazji Międzynarodowego Dnia Pizzy, eksperci z zespołu Food&Agri Hub w Banku BNP Paribas przyjrzeli się jej rosnącym cenom oraz aktualnym preferencjom kulinarnym Polaków. ...

czytaj więcej

Bank BNP Paribas z nową ofertą dla Klientów z sektora agro. Kredyt bez prowizji i z bonusem dla ekologicznych gospodarstw

„Pewność każdego dnia” to kolejna promocja, którą Bank BNP Paribas kieruje do Klientów prowadzących działalność rolniczą. Grupa ta może liczyć na kredyty na specjalnych warunkach. Fundusze mogą posłużyć do zakupu środków do produkcji rolnej, inwestycji w ziemię lub realizację dowolnego celu związanego z rozwojem gospodarstwa. ...

czytaj więcej

Bank BNP Paribas udostępnia Kredytomat. Nowa wyszukiwarka bankowych produktów agro już na portalu Agronomist.pl

Producenci rolni mogą od 11 października w bardziej intuicyjny sposób znajdować rozwiązania finansowe najlepiej odpowiadające konkretnym potrzebom związanym z prowadzeniem i rozwojem gospodarstwa rolnego. ...

czytaj więcej

Bank BNP Paribas otwiera dyskusję o wpływie Europejskiego Zielonego Ładu na sektor spożywczy w Polsce

Europejski Zielony Ład, nowa unijna polityka wzrostu, która zakłada osiągnięcie neutralności klimatycznej Wspólnoty do 2050 r., na nowo zorganizuje system produkcji żywności w całej UE i w Polsce. Przedstawiciele Departamentu International Food & Agri Hub BNP Paribas uważają, że choć część rozwiązań EZŁ nadal jest w fazie koncepcyjnej, to transformacja tej skali wymaga zaangażowania już dziś. ...

czytaj więcej

BNP Paribas Food & Agro wraz z Allegro Lokalnie oferuje możliwość sprzedaży online ekologicznych i niskoprzetworzonych produktów spożywczych bez prowizji

BNP Paribas Food & Agro we współpracy z platformą sprzedażową Allegro Lokalnie oferuje swoim Klientom możliwość sprzedaży online bez prowizji produktów spożywczych. Akcja promocyjna „Lokalne Smaki” trwa od 3 do 26 października. ...

czytaj więcej

Kredyty bez prowizji i z obniżoną marżą – Bank BNP Paribas ma nową ofertę dla Klientów z sektora agro

Już 20 września startuje kolejna kampania promocyjna. W ramach oferty Bank BNP Paribas proponuje nowym i obecnym Klientom prowadzącym działalność rolniczą, szereg usług finansowych nawet bez prowizji, a także z niższą marżą. ...

czytaj więcej

Konsument na chińskim rynku spożywczym – BNP Paribas Food & Agro zaprasza na otwarte spotkanie

Przed pandemią Chiny były dla polskich producentów żywności niełatwym, ale jednym z najciekawszych pozaeuropejskich kierunków eksportowych. Choć pandemia nie ograniczyła potencjału biznesowego tego rynku, chiński konsument mocno się zmienia – i to nie tylko za sprawą pandemii. ...

czytaj więcej

Kto odpowiada za marnowanie żywności w Polsce?

Zgodnie z danymi Programu Racjonalizacji Strat i Ograniczania Marnotrawstwa Żywności (PROM), ok. 40% marnowanej żywności w Polsce generują produkcja, przetwórstwo i dystrybucja, a 60% – konsumenci. To oznacza, że za wyeliminowanie problemu odpowiedzialni są wszyscy: od producentów rolnych zaczynając, poprzez przetwórców i sieci handlowe, na gospodarstwach domowych kończąc. ...

czytaj więcej