Bank zmieniającego się świata

Informacje dla mediów

Kategorie

Koalicja na rzecz Rozwoju Rynku Żywności Bio rozszerza swoje grono i kontynuuje działalność wpierającą środowisko rolników i przetwórców ekologicznych w Polsce

Koalicja na rzecz Rozwoju Rynku Żywności Bio, powołana pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi kontynuuje działalność wytyczając kierunki swoich dalszych działań oraz przyjmując nowych Koalicjantów: Bank BNP Paribas, jednostkę certyfikującą Bioexpert i Polskie Wydawnictwo Rolnicze. ...

czytaj więcej

Bank BNP Paribas startuje z kolejną edycją Konkursu na najlepszą pracę magisterską i licencjacką o tematyce agro

Bank BNP Paribas po raz drugi wyłoni studentów, którzy w swojej pracy dyplomowej najtrafniej analizują wyzwania i szanse współczesnego rolnictwa. Ruszyła druga edycja konkursu na najlepszą pracę magisterską i licencjacką na temat nowoczesnego rolnictwa i przetwórstwa rolno-spożywczego. ...

czytaj więcej

BNP Paribas: susza spowoduje wzrost cen pszenicy i produktów zbożowych

Panujące warunki pogodowe będą miały bezpośrednie przełożenie na tegoroczne zbiory zbóż. Analitycy BNP Paribas spodziewają się wzrostu ich cen, szczególnie pszenicy, o ile w kolejnych tygodniach nie wystąpią opady deszczu. ...

czytaj więcej

BNP Paribas: w polskie rolnictwo uderza nie tylko koronawirus. Susza nie mniej groźna

Sucha, bezśnieżna zima, brak opadów w ostatnich tygodniach, a przy tym wiele słonecznych i wietrznych dni – to mieszkanka czynników, które zdaniem analityków BNP Paribas, są dla polskiego rolnictwa bardzo niekorzystne. ...

czytaj więcej

Agronomist.pl – autorski portal Banku BNP Paribas dla nowoczesnych rolników i przetwórców – ma już rok

Mija rok odkąd BNP Paribas Bank Polska stworzył pierwszą w branży bezpłatną platformę oferującą dostęp do profesjonalnej wiedzy i szerokiego zestawu narzędzi dla rolników i firm przetwórczych. Z tej okazji portal zyskuje nową szatę graficzną i sekcje tematyczne, a także kolejne funkcjonalności pomagające użytkownikom prowadzić gospodarstwo. ...

czytaj więcej

Tłusty Czwartek - 20 lutego zjemy 7 tysięcy ton pączków

Tradycja jedzenia słodkich pączków w Tłusty Czwartek sięga w Polsce XVI wieku. Powszechne jest przekonanie, że idealny pączek jest puszysty i jednocześnie lekko zapadnięty, a jasna obwódka dookoła ma świadczyć o tym, że ciasto smażone było na świeżym tłuszczu.  Szacuje się, że obecnie tego dnia spożywamy przeciętnie około 100 milionów pączków, czyli na jednego mieszkańca Polski...

czytaj więcej